Laesia

~ írások ~

Sárgarépa saláta varázsa

2 Comments

Egyszerű, üde, frissítő receptet hoztam ma Nektek.


Volt szegedi főnöknőm férjétől származik. Mindketten világlátott emberek és mindketten jól főznek, így válogatott ínyencségeket kaptunk, amikor az egész nemzetközi csapatot meghívták vacsorára. Átlagéletkor 20 év (diákkörösök és doktoranduszok), beszélt nyelvek száma többszöröse az ottlevőkének. A házigazdákon kívül talán 3 embernek volt ugyanaz az anyanyelve.

Sokféle ember, sokféle ízlés. Mégis mindahányan megnyaltuk mind a 10 ujjunkat.

Barna, egzotikus fűszerezésű szaftban, szilvával és zöldségekkel főtt csirkét kaptunk és ezt az elronthatatlan, egyszerű, mégis különlegesen finom salátát.

Hozzávalók:
sárgarépa
ribizli (vagy más piros bogyós gyümölcs)
citrom
méz

A sárgarépát lereszeljük.
A citrom levét összekeverjük egy kis mézzel, beleforgatjuk a répát. Állni hagyjuk, jó, ha egy éjszakát is a hűtőben.
Megszórjuk bőven piros ribizlivel. Hasonlót ettem már mazsolával (nekem az picit édes), most pedig a mélyhűtött ribizlit inkább egy szép gránátalmával helyettesítettem, ami a Bors-fiúk szavajárását idézve kitűnő választás.

Mivel ez az adag méz helyett nyírfacukorral készült, egy fél vilmoskörte levével adtam meg a zamatát.

Nem lett rossz. :)

Advertisements

2 thoughts on “Sárgarépa saláta varázsa

  1. A látványa is szépséges , az íze is jó lehet, megvan a szombati menü salátája, köszi!

Ha úgy érzed, mondd:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s